Loloman

(alter ego)

Loloman begon als Wards schrijverspseudoniem. Onder deze naam schreef hij enkele grauwe kortverhalen (74)-(75)-(76)-(77). Met de overschotten van zijn schrijfsels maakte Ward poëzie, die hij insprak op een oude taperecorder om vervolgens te overgieten met zelfgemaakte ruis en noise (78). De Loloman als personage duikt ook zelf op in een artikel uit een oud nummer van National Geographic Magazine. Deze figuur inspireert de protagonist om een masker te maken. Om zijn muziekproject een gezicht te geven — Ward gebruikte niet zo graag het zijne — ontwierp hij ook echt dat groot harig bosbeest met roodgloeiende ogen, zoals beschreven in zijn korte verhalen. Als dusdanig trad hij op als de Loloman zelve.

Van 2019 tot 2020 kende de Loloman een bescheiden journalistieke carrière. Voor de website van Het Bos (24) nam hij enkele korte interviews af. Over een concertavond met onder andere de band Cocaine Piss schreef hij een lovend, hoogstpersoonlijk verslag (79):

Loloman

Loloman.

©

Nick Geboers

Nooit helemaal mee geweest met die aanstellerige zang en constante naïeve partymood waarin ze zich lijken te begeven.

Loloman

Op de rug van zijn gebundelde teksten (76) prijkt onderstaande tekst. Het is een mooie samenvatting van het alter ego en diens stijl van proza:

Fragment Loloman van Ward Zwart
  • (24) Het Bos — experimentele artistieke broedplaats in Antwerpen: 2014-nu.
  • (74) Loloman — Loloman (Danza de los negrito en De lange Jos). In eigen beheer: Antwerpen, 2018, oplage onbekend, techniek: fotokopie met omslag op geel papier.
  • (75) Bitter Lemon — Loloman. In eigen beheer: Antwerpen, 2018, oplage onbekend, techniek: fotokopie.
  • (76) Loloman — Loloman. Bundeling van alle voorgaande verhalen, plus twee nieuwe (Koude Schotels en Motherfuckall). In eigen beheer: Antwerpen, 2018, oplage onbekend, techniek: fotokopie met omslag gezeefdrukt in geel op roze papier.
  • (77) The Veils Of Darkness Are Covering My Rotten Corpse — Loloman. In eigen beheer: Antwerpen, 2019, oplage onbekend, techniek: fotokopie met omslag op rood papier en kleurensticker.
  • (78) Bobkat — Loloman. In eigen beheer: Antwerpen, 2019, oplage onbekend, techniek: zwarte cassette in gele papieren sleeve met insert op geel papier.
  • (79) Hoofdzaken, achtergrond: concertavond 22 november 2019 — Loloman.