Coronavirus

Coronavirus

Basisprotocol cultuur: code oranje sinds 18 februari 2022

Op basis van de gunstig evoluerende coronacijfers besliste het Overlegcomité om vanaf vrijdag 18 februari over te gaan naar code oranje van de coronabarometer. Dat betekent dat er opnieuw meer mogelijk is, ook voor culturele activiteiten zoals auteurslezingen, literaire manifestaties, boekvoorstellingen enz.

Coronavirus

Nieuw ba­sis­pro­to­col Cul­tuur vanaf 1 september 2021

Dankzij de gunstige vaccinatiecampagne en de stabiliserende coronacijfers kan de heropstart van activiteiten in de culturele, recreatieve en evenementensector op 1 september 2021 een volgende fase ingaan.

Coronavirus

Auteurslezingen en corona: veilig een lezing organiseren

Alles wijst erop dat we ook de komende maanden nog rekening moeten houden met het coronavirus. Gelukkig mogen er sinds enkele maanden wel opnieuw auteurslezingen georganiseerd worden, zolang er rekening wordt gehouden met de nodige veiligheidsmaatregelen.*

Coronavirus

439 auteurs, illustratoren en vertalers ontvangen coronacompensatie

Literatuur Vlaanderen betaalt € 660.718 compensatie uit aan 439 auteurs, illustratoren en vertalers voor de coronaschade die ze de afgelopen maanden opliepen. Daarvoor werden middelen ter beschikking gesteld uit het noodfonds voor de compensatie van de coronaschade in de cultuursector.

Coronavirus

Basisprotocol cultuur: update oktober 2020

Door de coronacrisis lagen alle culturele activiteiten eerder dit jaar enkele maanden volledig stil. Sinds 8 juni zijn activiteiten onder een aantal voorwaarden opnieuw mogelijk. Het basisprotocol biedt een kader om dit veilig te kunnen doen en wordt regelmatig bijgesteld.

Coronavirus

'Denk vooruit en vraag compensatie aan'

Coronavirus

Corona-update: team Literatuur Vlaanderen werkt opnieuw thuis

Coronavirus

BoekenOverleg lanceert relanceplan

Het BoekenOverleg doet enkele voorstellen aan de Vlaamse en federale overheid om een antwoord te bieden op de financiële noden van het boekenvak op korte termijn én om een hoopvolle toekomst te geven aan een gezonde en dynamische boekensector.

Coronavirus

1,3 miljoen euro compensatie voor auteurs, illustratoren en vertalers

Literatuur Vlaanderen krijgt 1,3 miljoen euro uit het noodfonds voor de compensatie van de coronaschade. Dat maakte minister-president en minister van Cultuur Jan Jambon bekend. 

Coronavirus

Subsidies voor online lezingen

Coronavirus

Update: corona en auteurslezingen