Basisprotocol cultuur: code oranje sinds 18 februari 2022

Coronavirus 23 februari 2022

Op basis van de gunstig evoluerende coronacijfers besliste het Overlegcomité om vanaf vrijdag 18 februari over te gaan naar code oranje van de coronabarometer. Dat betekent dat er opnieuw meer mogelijk is, ook voor culturele activiteiten zoals auteurslezingen, literaire manifestaties, boekvoorstellingen enz.

Coronabarometer

De barometer voor de cultuur- en evenementensector volgt drie fases: rood, oranje en geel. Tot en met 17 februari gold code rood, vanaf 18 februari werd dit code oranje. Die codes zijn gekoppeld aan coronacijfers over het aantal nieuwe ziekenhuisopnames per dag en de bezetting van de intensieve zorg.

Voor elke fase is in detail vastgelegd wat er mogelijk is voor zowel publieksevenementen als vrijetijdsactiviteiten in groep. Er wordt telkens een onderscheid gemaakt tussen binnen- en buitenactiviteiten, en ook tussen statische en dynamische activiteiten (dat betekent: met een zittend dan wel rondlopend publiek).

Code oranje

Onder meer de richtlijnen over de mondmaskerplicht werden bijgesteld, net als de instructies over de maximale capaciteit bij verschillende soorten evenementen en het gebruik van het Covid Safe Ticket. Gedetailleerde informatie vind je in het nieuwe basisprotocol. Daarnaast vind je het antwoord op heel wat concrete vragen in het geüpdatete document van Cultuurloket.