Auteurslezingen en corona: veilig een lezing organiseren

Coronavirus 23 oktober 2020

Alles wijst erop dat we ook de komende maanden nog rekening moeten houden met het coronavirus. Gelukkig mogen er sinds enkele maanden wel opnieuw auteurslezingen georganiseerd worden, zolang er rekening wordt gehouden met de nodige veiligheidsmaatregelen.*

Wat als een lezing niet zoals gepland kan doorgaan?

Wanneer een lezing toch niet zoals gepland kan doorgaan, moedigen we de organisator en auteur aan om samen op zoek te gaan naar een alternatief. Misschien kan er een grotere zaal geboekt worden? Wie weet kan de lezing ook wel online plaatsvinden? Team auteurslezingen denkt hier graag mee over na, als dat nodig is. Mochten de plannen voor de lezing wijzigen, dan kun je steeds dit via mail aan ons laten weten. Wij passen je aanvraag dan aan.

Wat als de lezing toch geannuleerd wordt?

Door de stijgende cijfers worden er opnieuw veel lezingen geannuleerd. Literatuur Vlaanderen zet daarom de compensatiemaatregel voor gesubsidieerde lezingen opnieuw open. Dat betekent dat auteurs onder bepaalde voorwaarden toch de subsidie uitbetaald krijgen.

  • De tegemoetkoming geldt voor lezingen waarvoor al subsidie werd toegekend.
  • De geplande lezing zou ten laatste plaatsvinden op 31 december 2020.
  • Auteurs geven zelf via een formulier aan dat ze van de mogelijkheid gebruik willen maken.
  • Een geannuleerde lezing waarvoor een auteur tegemoetkoming aanvraagt, telt mee voor het maximum van de vijftien gesubsidieerde lezingen in 2020.

Auteurs kunnen de compensatie aanvragen via dit formulier.

Heb je nog vragen?

Team auteurslezingen blijft uiteraard ter beschikking voor al je vragen over auteurslezingen. Voorlopig werken we van thuis uit en zijn we dus niet telefonisch bereikbaar. Stel je vraag via info@auteurslezingen.be en we helpen je zo snel mogelijk verder.

Zo zorgen we samen opnieuw voor inspirerende en verbindende – maar bovenal veilige – auteurslezingen!

* Wil je een activiteit organiseren, check dan zeker altijd vooraf de richtlijnen van de overheid, de basisprotocollen per sector (cultuur en onderwijs in het bijzonder) én de regels van de lokale besturen. Zo ben je zeker op de hoogte van de meest actuele maatregelen voor alle betrokken partijen.