Adviescommissie proza

Literatuur Vlaanderen rekent voor inhoudelijk advies over subsidieaanvragen, projectvoorstellen en beoordelingsprocedures op adviescommissies. Daarin zitten experts in een bepaald genre of thema: auteurs, vertalers, journalisten, academici, uitgevers of bestuursleden van een literaire vereniging. 

De adviescommissie proza beoordeelt subsidieaanvragen voor:

Samenstelling

Margot Kennis is freelance journaliste en boekenrecensente bij Humo. Ze studeerde taal- en letterkunde aan de KU Leuven.

Dimitri Bontenakel is auteur van vier romans en een toneelstuk in samenwerking met collectief Lucky Leo. Hij is redactielid van het tijdschrift VERZIN en bestuurslid van PEN Vlaanderen. Momenteel werkt hij aan zijn vijfde roman.

Bram Lambrecht is literatuuronderzoeker aan de KU Leuven. Hij is gespecialiseerd in poëzietheorie en moderne Nederlandstalige literatuur. Daarnaast schrijft hij recensies voor diverse tijdschriften en websites.

Maxime Van Steen werkt als assistent moderne Nederlandse letterkunde aan de Universiteit Gent. Ze doceert er proza- en poëzieanalyse en voert er onderzoek naar Vlaamse naoorlogse literaire tijdschriften (1944-1950).

Liesbeth Vantorre schrijft recensies en werkt als co-editeur mee aan de uitgaven van het ‘Verzameld Werk’ van Louis Paul Boon bij De Arbeiderspers. Ze studeerde Germaanse taal- en letterkunde en filmstudies aan de Universiteit Antwerpen.