Adviescommissie proza

Literatuur Vlaanderen rekent voor inhoudelijk advies over subsidieaanvragen, projectvoorstellen en beoordelingsprocedures op adviescommissies. Daarin zitten experts in een bepaald genre of thema: auteurs, vertalers, journalisten, academici, uitgevers of bestuursleden van een literaire vereniging. 

De adviescommissie proza beoordeelt subsidieaanvragen voor werkbeurzen.

Samenstelling

Dirk van Weelden studeerde filosofie en debuteerde in 1987. Hij publiceerde romans en bundels met essays en verhalen. Sinds 1999 is hij redacteur van De Gids.

Ebissé Wakjira is medeoprichter van de Dipsaus Podcast en uitgever van Dipsausboeken in samenwerking met Uitgeverij Pluim. Daarnaast is ze redacteur bij De Nederlandse Boekengids en hoofd publicaties en podcasts bij Framer Framed. Daarvoor was ze werkzaam bij de Raad voor Cultuur, het wettelijke adviesorgaan van de Nederlandse regering op het gebied van kunst, cultuur en media. Ook werkte ze als acquirerend redacteur non-fictie bij Amsterdam University Press. Ze is bestuurslid van het Podcastnetwerk, Musea Bekennen Kleur en het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG). Haar interesses liggen op het snijvlak van beleid, kunst, community organizing en literatuur.

John Vervoort studeerde Wijsbegeerte en Letteren (Germaanse filologie). Hij is criticus/recensent bij Het Nieuwsblad en De Standaard der Letteren en schrijft vaak over misdaadliteratuur en Nederlandstalige literatuur. Ook is hij docent aan de SchrijversAcademie (Creatief Schrijven).   

Maxime Van Steen werkt als assistent moderne Nederlandse letterkunde aan de Universiteit Gent. Ze doceert er proza- en poëzieanalyse en voert er onderzoek naar Vlaamse naoorlogse literaire tijdschriften (1944-1950).

Ruben Vanden Berghe is als onderzoeker verbonden aan de Universiteit Gent, waar hij onderzoek verricht naar moderne en hedendaagse Nederlandstalige letterkunde. Hij promoveerde aan de Universiteit Gent over de sublieme verbeelding van het internet in de Nederlandse en Vlaamse roman. Daarnaast schrijft hij recensies voor het online recensieplatform De Reactor.

Sayonara Stutgard is auteur, medeoprichter van Uitgeverij Chaos, docent en redacteur bij Dipsaus. Haar werk verscheen eerder in Afrolit, Cipher Magazine en Samplekanon.