Adviescommissie non-fictie

Literatuur Vlaanderen rekent voor inhoudelijk advies over subsidieaanvragen, projectvoorstellen en beoordelingsprocedures op adviescommissies. Daarin zitten experts in een bepaald genre of thema: auteurs, vertalers, journalisten, academici, uitgevers of bestuursleden van een literaire vereniging. 

De adviescommissie non-fictie beoordeelt subsidieaanvragen voor werkbeurzen non-fictie.

Samenstelling

Hind Fraihi is freelance journaliste en columniste voor de krant De Tijd. In samenwerking met Thomas More publiceerde ze het boek ‘De Islam in 500 woorden’. In 2017 werd Hind de eerste schrijver in residentie bij de Gentse Vooruit.

Bruno De Wever is hoogleraar aan de Vakgroep Geschiedenis van de Universiteit Gent en codirecteur van het Instituut voor Publieksgeschiedenis. Hij schrijft boeken, publiceert artikels in nationale en internationale wetenschappelijke tijdschriften en presenteert zijn wetenschappelijk werk ook in voordrachten, bijdragen aan radio- en televisieprogramma's en in kranten en algemene tijdschriften. Hij is hoofdredacteur van WT. Tijdschrift over de geschiedenis van de Vlaamse beweging en was van 2010 tot 2015 hoofdredacteur van het Belgisch Tijdschrift voor Nieuwste Geschiedenis.

Bart Keunen is als hoogleraar verbonden aan de vakgroep letterkunde van de Universiteit Gent. Hij is gespecialiseerd in vergelijkende literatuurwetenschap en in het bijzonder in de relatie tussen filosofie en literatuur. Daarnaast verdiept hij zich ook in de literaire sociologie, in cognitieve aspecten van narratieve verbeelding en in urban studies.

Monica Soeting recenseert non-fictie voor het Nederlandse dagblad Trouw en is journal manager van het open access e-journal European Journal of Life Writing. Eerder was ze hoofdredacteur van het Nederlandse tijdschrift Biografie Bulletin. In 2017 publiceerde ze een biografie van Cissy van Marxveldt en momenteel werkt ze aan een biografie van de Nederlandse koningin Emma.

Pete Wu is freelance journalist en schrijver. Hij schrijft over identiteit en activisme en deed dat al onder meer voor Brandpunt+, de Volkskrant en Volkskrant Magazine, VICE, NOS, International Filmfestival Rotterdam en Quest. In oktober 2019 verscheen zijn boek ‘De bananengeneratie: over het dubbelleven van Chinese Nederlanders van nu’ bij uitgeverij Das Mag.