Subsidies voor literaire projecten

Literatuur leeft en reikt zoveel verder dan de bladzijden van een boek. Verschillende initiatieven verrichten sterk werk als organisator van literaire evenementen en festivals, als collectief voor literaire performers, als ondersteuner van literaire makers, als literair agentschap of als inclusieve leesexpert. We nodigen hen allemaal uit om een subsidieaanvraag in te dienen bij de nieuwe regeling literaire projecten.

Met subsidies voor literaire projecten wil Literatuur Vlaanderen een bijdrage leveren aan initiatieven die vernieuwing en professionalisering van het literaire landschap in Vlaanderen stimuleren, die dynamiek in het literaire veld brengen of die literatuur in diverse vormen bij een publiek brengen. Het doel van de subsidies voor literaire projecten is om te voorzien in een bloeiend en divers aanbod van activiteiten voor zowel literaire makers als liefhebbers van literatuur.

Wil je een aanvraag indienen? Lees in de eerste plaats het reglement. Lees dan zeker ook onze 8 tips voor het schrijven van een sterk dossier.

Deadlines

Je kunt drie keer per jaar een subsidie voor een literair project aanvragen: 

  • 1 januari: voor projecten die beginnen en/of plaatsvinden vanaf april 2024 of later.
  • 1 mei: voor projecten die beginnen en/of plaatsvinden vanaf augustus 2024 of later.
  • 1 september: voor projecten die beginnen en/of plaatsvinden vanaf december 2024 of later.

Subsidie aanvragen

Je bezorgt je dossier per e-mail aan info@literatuurvlaanderen.be. Je aanvraag is pas geldig als je van ons een ontvangstbevestiging hebt gekregen. Niks ontvangen? Neem dan voor de deadline opnieuw contact met ons op. Dien je je aanvraag te laat in, dan kun je geen subsidie krijgen.

Wanneer weet je of je een subsidie voor je project krijgt?

Ongeveer twee maanden na de subsidiedeadline brengt Literatuur Vlaanderen alle aanvragers op de hoogte van de beslissing over hun aanvraag. Je ontvangt het besluit via een brief die per e-mail verzonden wordt.

Vragen?

Heb je vragen over de inhoud van de regeling of je dossier? Neem dan contact op met lore@literatuurvlaanderen.be of arman@literatuurvlaanderen.be.

Documenten voor je aanvraag

Documenten voor verslaggeving literaire projecten