Auteurs

Auteurs van non-fictie, proza, poëzie, theater en kinder- en jeugdliteratuur, stripauteurs en illustratoren kunnen een subsidie aanvragen om te werken aan hun literaire creaties. Literatuur Vlaanderen heeft ook subsidies voor auteurs en vertalers die op zoek zijn naar een plek om rustig te werken, of wanneer ze naar het buitenland reizen om hun vertaalde werk te promoten. Daarnaast ondersteunt ze auteurslezingen in onder meer scholen, bibliotheken en zorginstellingen.

Vragen?

Creatief schrijven vzw geeft een overzicht van alle schrijfcursussen in Vlaanderen, zowel eigen initiatieven als cursussen georganiseerd door andere organisaties.

Nee, dat is niet mogelijk. Buitenlandse uitgevers die de rechten van een Vlaams boek hebben gekocht kunnen wel een vertaalsubsidie aanvragen.

Nee, dat is niet mogelijk. Als je lid bent van de Vlaamse Auteursvereniging (VAV), kun je je contract of contractvoorstel door deze organisatie laten nalezen. De VAV stelt ook modelcontracten ter beschikking.

Er bestaat geen lijst, maar een uitgeverij moet wel aan bepaalde criteria voldoen. Bijvoorbeeld: werken met het modelcontract voor algemene uitgaven en voor professionele redactionele begeleiding en distributie zorgen. Heb je specifieke vragen over een uitgeverij? Neem dan contact met ons op.

Ook interessant

Ondertekende je het charter voor inclusie al? Sinds de lancering op 1 april 2019 deden al meer dan 160 auteurs, illustratoren, vertalers en organisaties dat.