Internationale ontmoetingen

Voor de promotie van Vlaamse literatuur in het buitenland zet Literatuur Vlaanderen sterk in op haar online aanwezigheid. Daarnaast onderhoudt het team zijn netwerk ook via persoonlijke ontmoetingen op internationale boekenbeurzen of sectormomenten, of door internationale uitgevers naar Vlaanderen uit te nodigen.

Internationale boekenbeurzen

Literatuur Vlaanderen heeft een team van zes medewerkers dat met veel enthousiasme promotie maakt voor Vlaamse literatuur. Zij zijn gespecialiseerd in een of meerdere genres (kinder- en jeugdliteratuur, proza, non-fictie, poëzie, theater en strips) en onderhouden een netwerk van buitenlandse uitgevers en festivalorganisatoren. Die ontmoeten ze op boekenvakbeurzen in onder meer FrankfurtLondenLeipzig en Bologna. Daarnaast bezoekt het team van Literatuur Vlaanderen ook andere plekken waar internationale uitgevers, auteurs en organisatoren bijeenkomen, zoals het stripfestival in Angoulême en de Marché de la Poésie in Parijs.

Elise aan het werk op de Frankfurter Buchmesse

Elise aan het werk op de Frankfurter Buchmesse

Publishers tours

Geregeld nodigt Literatuur Vlaanderen een tiental uitgevers uit de hele wereld voor een midweek in Vlaanderen uit om de Vlaamse boekenwereld van binnenuit te leren kennen. Zo’n publishers tour heeft veel effect op korte en langere termijn. Tijdens een intense week wordt de basis gelegd voor een vertrouwensrelatie, waarbij Literatuur Vlaanderen zich een inspirerende gids en betrouwbare partner toont. Uit ervaring weten we dat de genodigde internationale uitgevers hun literaire blik graag op Vlaanderen zullen blijven richten.

Pieter Gaudesaboos - Publishers Tour 2018

Pieter Gaudesaboos vertelt internationale uitgevers over zijn werk tijdens een Publishers Tour.

©

Sonia Goicoechea

Internationale uitgevers bewonderen illustraties van Pieter Gaudesaboos

Internationale uitgevers bewonderen tijdens een Publishers Tour illustraties van Pieter Gaudesaboos.

©

Sonia Goicoechea

Ook interessant

  • In 2019 was Vlaanderen eregast op de Foire du Livre de Bruxelles. Blik terug op Flirt Flamand in woord en beeld.
  • In 2016 waren Vlaanderen en Nederland samen eregast op de Frankfurter Buchmesse, onder het motto Dit is wat we delen.