Adviescommissie literaire tijdschriften

Literatuur Vlaanderen rekent voor inhoudelijk advies over subsidieaanvragen, projectvoorstellen en beoordelingsprocedures op adviescommissies. Daarin zitten experts in een bepaald genre of thema: auteurs, vertalers, journalisten, academici, uitgevers of bestuursleden van een literaire vereniging. 

De adviescommissie literaire tijdschriften beoordeelt de aanvragen voor subsidie voor literaire tijdschriften. Daarmee ondersteunt Literatuur Vlaanderen waardevolle en kwaliteitsvolle tijdschriften waarin literatuur centraal staat.

Samenstelling

Overdag goochelt Yves Joris met cijfers als beleggingsexpert bij een bekende Wealth Manager. Tijdens de avonduren ruilt hij de cijfers voor letters. Als freelance journalist schrijft hij bijdragen voor TheArtCouch, Collect, Verzin en andere magazines.

Lars Bernaerts doceert Nederlandse letterkunde aan de Universiteit Gent. Zijn onderzoek en publicaties gaan over verhaaltheorie en over moderne literatuur uit het Nederlandse taalgebied.

Lotte Dodion is dichter, performer en poëziemissionaris. Ook wanneer ze niet schrijft of optreedt, slingert ze poëzie en verwondering binnen in het leven van alledag: ze zet poëzieprojecten op waarin ze experimenteert met social design en mensen aan het schrijven krijgt. Zo richtte ze STUDIO HAIKU OP, een mobiel atelier dat haiku-medailles maakt, persoonlijke odes aan de ‘atleten van het gewone leven’. Haar debuutbundel 'Kanonnenvlees' is meermaals herdrukt. 'Studio Haiku: een handleiding voor haiku-avonturiers’ is haar tweede boek en verschijnt in het voorjaar van 2022 bij Atlas Contact. Van 2017 tot 2021 was ze artistiek en zakelijk leider van de literaire organisatie VONK & Zonen.

Kris Latoir is medeoprichter van uitgeverij het balanseer. Sinds de zomer van 2021 is hij ook eigenaar van boekhandel Paard van Troje in Gent.

Zeynep Kubat is kunsthistorica, onafhankelijk curator en schrijver. In haar werk focust ze op de kruisbestuivingen tussen kunst, cultuur en samenleving. Ze is hoofdredacteur bij TYPP, onderzoekstijdschrift van Sint Lucas School of Arts in Antwerpen, en kernredacteur bij HART Magazine. Voordien was Zeynep coördinator en kernredacteur bij rekto:verso magazine en redacteur bij FORUM+, tijdschrift over kunst en onderzoek. Ze is ook bestuurslid van verschillende hedendaagse kunstinstellingen- en organisaties. Daarnaast cureert ze tentoonstellingen in hedendaagse kunst, met een focus op intersectionele artistieke praktijken, en ze treedt regelmatig op als artistiek adviseur.