Oproep: residenties voor auteurs in 2024

Talent ontwikkelen 10 mei 2023

Heb je nood aan tijd en ruimte om een boek- of schrijfproject af te werken? Ben je op zoek naar een inspirerende werkplek? Reageer dan op de oproep van Passa Porta en Literatuur Vlaanderen voor Vlaamse auteurs die in 2024 een tijdje in een binnen- of buitenlandse residentie willen werken.

Residentie?

Een verblijf op een residentieplek biedt auteurs de tijd en ruimte om een boek in alle rust af te maken. Behalve een inspirerende werkplek bieden die residenties meestal ook heel wat onvergetelijke ervaringen en kansen om auteurs van over de hele wereld te ontmoeten.

Elk jaar krijgen minstens zes Vlaamse auteurs de mogelijkheid om een schrijfverblijf op te nemen in het buitenland. Daarnaast kun je als auteur ook in eigen land op residentie gaan. Passa Porta ontvangt elk jaar ook gemiddeld acht buitenlandse auteurs voor een residentieverblijf in Brussel.

Beschikbare plekken in 2024

Buitenland

Binnenland

Alle info over de residentieplekken vind je in het document hieronder.

Documenten

Interesse?

Residentieverblijf in het buitenland of in Het Lijsternest

Stuur vóór 11 juni 2023 het aanvraagformulier ingevuld terug naar Magali Bosmans, samen met een korte bio en cv.

Residentieverblijf in eigen land

  • Voor het huren van een werkplek in Passa Porta kun je het hele jaar door een aanvraag indienen. Stuur een kort cv naar workspace@passaporta.be. In onderling overleg wordt gekeken naar de meest geschikte periode.
  • Auteurs met interesse voor een residentie in Zuidpool kunnen rechtstreeks contact opnemen met de organisatie via onthaal@zuidpool.be.
  • Auteurs met interesse voor een residentie in het ‘Huis van de Dichter’ kunnen via mail contact opnemen met selectie@huisvandedichter.be met de mededeling ‘verblijf schrijfresidentie’ als onderwerp. Je kunt je via mail kandidaat stellen met een motivatiebrief en cv.
  • Auteurs met interesse voor een residentie in Kasteel Beauvoorde kunnen contact opnemen met Herita via kasteelbeauvoorde@herita.be.
  • Auteurs met interesse in het huren van de residentie in de Letterie kunnen contact opnemen met de organisatie via deletterie@gmail.com.

Vragen?

Aarzel dan niet om contact op te nemen met Magali Bosmans (coördinatie residentiewerking) via residences@passaporta.be