Literatuur Vlaanderen zoekt bestuurders

Over Literatuur Vlaanderen 09 september 2022
De adviescommissie Non-fictie
©

Bob Van Mol

Wij zijn op zoek naar enthousiaste en gedreven onafhankelijke bestuurders (m/v/x) voor de raad van bestuur van Literatuur Vlaanderen. 

Wil je mee je schouders zetten onder het beleid voor een dynamisch letterenveld, waar elk verhaal telt? Heb je interesse in het boekenvak en de literaire en culturele wereld, en dat in een Vlaamse en internationale beleidscontext? Heb je bovendien relevante ervaring als bestuurder of ben je deskundig in een of meer van de inhoudelijke doelstellingen en de beleidsdomeinen waarin Literatuur Vlaanderen actief is? Dan is deze functie misschien iets voor jou. Je vindt alle details in de oproeptekst.

Raad van bestuur?

De raad van bestuur van Literatuur Vlaanderen keurt het meerjarenplan, het jaarlijks actieplan, de begroting en de jaarrekening van Literatuur Vlaanderen goed. Een andere kerntaak is het benoemen van de leden van de adviescommissies, het Beslissingscollege en de Beroepscommissie.

Onafhankelijk?

Als kandidaat voor de functie van onafhankelijke bestuurder moet je onafhankelijk zijn ten aanzien van de overheid, de beroepsverenigingen en Literatuur Vlaanderen. Die onafhankelijkheid wordt aan een aantal criteria getoetst, die uitgebreid beschreven staan in de oproeptekst.

Iets voor jou?

Heb je interesse in de functie van bestuurder bij Literatuur Vlaanderen, stuur je kandidatuur dan uiterlijk op vrijdag 30 september 2022 per mail naar de directeur van Literatuur Vlaanderen.