Impulssubsidies voor literaire initiatieven

Literatuur Vlaanderen wil kansen creƫren voor innovatie en pionierswerk. Ze wil opkomend talent stimuleren en projecten een duwtje in de rug geven die nog onbetreden paden in het literaire veld willen verkennen.

Is jouw literaire initiatief zo vernieuwend en/of past het wegens zijn grens- of genreoverschrijdende karakter niet in de bestaande subsidieregelingen van Literatuur Vlaanderen? Dan kom je wellicht in aanmerking voor een impulssubsidie voor literaire initiatieven. Goed om weten:

  • Projecten die expliciet aandacht geven aan diversiteit, vernieuwing en/of (professionele) ontwikkeling krijgen voorrang.
  • Als je een impulssubsidie ontvangt voor je project moet je met dat project ook inzetten op algemene vernieuwing en reflectie in het literaire veld.

Deadlines

Voor 2020 liggen nog geen deadlines vast.

Documenten

Subsidie aanvragen

Voorlopig vraag je impulssubsidies nog op papier aan. In de loop van 2020 schakelen we om naar digitaal aanvragen. Op die manier willen we de papierberg verkleinen en het aanvraagproces klantvriendelijker en flexibeler maken. We houden je op de hoogte wanneer de manier van aanvragen verandert.

Vragen?

Ongeveer drie maanden na de subsidiedeadline brengt Literatuur Vlaanderen alle organisatoren op de hoogte van de beslissing over hun aanvraag voor impulssubsidies.

Je moet binnen drie maanden na afloop van je manifestatie een werkingsverslag indienen bij Literatuur Vlaanderen. Je kunt hiervoor een sjabloon downloaden onder 'documenten' op deze webpagina.