Impulssubsidies voor literaire initiatieven

In 2020 stuurt Literatuur Vlaanderen geen oproep uit voor impulssubsidies voor literaire initiatieven. Het is een moeilijke keuze die de raad van bestuur van Literatuur Vlaanderen maakt om de begroting in 2020 in evenwicht te brengen. Want ook al krijgt Literatuur Vlaanderen er van de Vlaamse Regering 268.000 euro netto bij, de middelen volstaan niet langer om een heel letterenveld naar behoren mee te ondersteunen.

Deze subsidieregeling staat voorlopig enkel in 2020 on hold. Het team van Literatuur Vlaanderen werkt aan een voorstel voor een meerjarenplan, dat aan de basis zal liggen van de nieuwe beheersovereenkomst die de organisatie in de loop van volgend jaar afsluit met Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon. Daarvoor zal Literatuur Vlaanderen de hele sector ook grondig bevragen over de noden van het letterenveld, input die ze meeneemt in het denk- en schrijfproces van haar meerjarenplan.

Rekende je op een impulssubsidie in 2020? Misschien komt jouw initiatief wel in aanmerking voor een andere subsidieregeling, bijvoorbeeld een subsidie voor leesbevordering, voor een doelgroepgerichte publicatie of een manifestatie. Vind je je weg niet op de website of heb je vragen over de mogelijkheden, neem dan zeker contact met ons op.