Schrijf een gedicht met Lize Spit en Thomas Gunzig

In de kijker 21 maart 2022

Flirt Flamand lanceert op Wereldpoëziedag een grensoverschrijdende poëziewedstrijd. Lize Spit en Thomas Gunzig, de hoofdrolspelers van Flirt Flamand 2021, stapten opnieuw enthousiast in dit project. Want poëzie, dat is verbindend. Samen met beide auteurs kunnen lezers aan de twee kanten van de taalgrens online een gedicht schrijven.

Ik poëzie je graag

Heb jij ooit toen je klein was langs een berm of door een wei gewandeld en bloemen geplukt voor je moeder? Dat gevoel brengt poëzie weer boven voor mij, alleen maak ik dan al schrijvend een boeketje voor de lezer. Een gedicht van een ander lezen, is een versgeplukt boeket krijgen.

Lize Spit

Liggend streepje

Flirt Flamand wil het liggend streepje zijn dat de Nederlandstalige en Franstalige literatuur met elkaar verbindt. Sinds 2019 brengt Flirt Flamand een Vlaams programma op de Brusselse boekenbeurs Foire du Livre, en bouwt het bruggen tussen auteurs en lezers aan beide kanten van de taalgrens. Ook in 2022 kan de Foire du Livre jammer genoeg niet doorgaan. Daarom lanceert Flirt Flamand voor het tweede jaar op rij een online campagne. Dit jaar is poëzie het middel om Belgische lezers en auteurs in verbintenis te brengen.

Flirt Flamand is een initiatief van Literatuur Vlaanderen, maar dit jaar zet ook internationaal literatuurhuis Passa Porta zijn schouders onder het project. 

Ik poëzie je graag

Flirt Flamand roept iedereen met liefde voor taal dit jaar op om de (slam)poëet in zichzelf los te laten en mee te doen aan IkPoëzieJeGraag of JeTePoème, een grensoverschrijdende poëziewedstrijd. De eerste dichtregel is van Lize Spit, en de laatste woorden zijn van Thomas Gunzig. In de witruimte tussen hun twee regels kunnen deelnemers tot en met 29 april 2022 naar hartenlust flirten met taal, zowel in het Nederlands als in het Frans.

Wat valt er te winnen?

Lize Spit en Thomas Gunzig zullen uit alle gedichten één winnaar kiezen. Het winnende Flirt Flamand-gedicht wordt vertaald in de andere landstaal en gepubliceerd in de Poëziekrant. De schrijver krijgt bovendien een poëtische overnachting in de residentiestudio van Passa Porta in hartje Brussel cadeau. 

raamposter Ik poëzie je graag