Podcast dicht literaire kloof tussen België en Nederland

In de kijker 08 oktober 2019

Twee duo’s jonge schrijvers uit België en Nederland steken de grens over en gaan in gesprek met collega’s aan de andere kant. Het resultaat kun je beluisteren in de podcast Grensgangers, die Literatuur Vlaanderen mee mogelijk maakte.

Grensgangers podcast

Daan Janssens en Jens Meijen reizen van België naar Nederland. Lisa Weeda en Onias Landveld trekken van Nederland naar België. Ze spreken met onder meer Saskia de Coster, Dean Bowen, Els Moors en Tsead Bruinja over hun werk en over het literaire landschap van de boven- en onderburen. Samen proberen ze een antwoord te vinden op de vraag of er een literaire kloof is en indien ja, of die gedicht zou moeten worden.

Literair grensverkeer

‘Grensgangers’ is een productie van Totaal (Vlaanderen) en Tilt (Nederland). Literatuur Vlaanderen ondersteunt het project via de subsidieregeling voor literair grensverkeer. Samen met het Nederlands Letterenfonds en de Taalunie wil Literatuur Vlaanderen met deze subsidieregeling de grenzen in het Nederlandse taalgebied dunner maken. Daarom ondersteunen ze leesbevorderende en literaire projecten en initiatieven die de uitwisseling van kennis en expertise stimuleren tussen de verschillende delen van ons taalgebied.