Vlaanderen verleidt de Brusselse Boekenbeurs

In de kijker 22 januari 2020
Flirt Flamand neon
©

Michiel Devijver

Op de Foire du Livre in Brussel kun je van 5 tot en met 8 maart 2020 heel wat Vlaamse auteurs ontmoeten. Vorig jaar was Vlaanderen eregast op de beurs met een vierdaags programma onder het motto ‘Flirt Flamand’. Dat succesvolle project krijgt nu een vervolg.

Bruggen bouwen

De Foire du Livre de Bruxelles is de Franstalige boekenbeurs die plaatsvindt in Tour & Taxis in Brussel. Het evenement is vergelijkbaar met de Antwerpse Boekenbeurs: een combinatie van uitgeversstands, auteursontmoetingen, workshops en lezingen.

Zowel de sector als het grote publiek in België is vaak nog weinig vertrouwd met de anderstalige literatuur uit eigen land. Flirt Flamand wil daarom bruggen bouwen tussen Nederlandstalige en Franstalige Belgen die van boeken houden. Dat gebeurt dit jaar voor de tweede keer met een volledig tweetalig programma dat zowel een Nederlands- als Franstalig publiek wil aanspreken.

Tom Lanoye op het podium tijdens Flirt Flamand 2019

Tom Lanoye op het podium tijdens Flirt Flamand 2019

©

Michiel Devijver

Programma 2020

Zaterdag 7 maart is Flirt Flamanddag op de Foire du Livre in Brussel: de hele dag staan er Vlaamse auteurs op het podium. Zo komen onder meer Simon Spruyt en Judith Vanistendael aan het woord over hun meest recente stripwerk en gaan Tom Lanoye en Stefan Hertmans in gesprek over hun theaterwerk rond het thema terrorisme. Jonge bezoekers kunnen hun hart ophalen in een live-tekensessie met illustratoren Benjamin Leroy en Merel Eyckerman.

Ook op de andere beursdagen staan er Vlaamse auteurs op het programma en komen diverse genres aan bod: van strips (Wauter Mannaert) tot thrillers (Toni Coppers). 

Praktisch

Wanneer?

  • Foire du Livre de Bruxelles van donderdag 5 tot en met zondag 8 maart, telkens van 10u tot 19u (vrijdag tot 22u)
  • Flirt Flamand zaterdag 7 maart van 11u tot 18u

Waar?

  • Tour & Taxis, Havenlaan 86C, 1000 Brussel

Tickets?

  • Download je gratis ticket op flb.be.

Meer info?