Uitreiking Toneelschrijfprijs verplaatst naar 2022

In de kijker 02 maart 2021
Uitreiking Toneelschrijfprijs verplaatst naar 2022
©

Bob Van Mol

De uitreiking van de Toneelschrijfprijs wordt met een jaar uitgesteld. Het aantal mogelijke inzendingen voor de prijs is dit jaar door de corona-uitbraak veel lager dan anders. In 2022 komt er wél een prijsuitreiking. Dan komen zowel teksten die in 2020 als 2021 in première zijn gegaan in aanmerking.

Een terugblik

In 2020 kon de jury kiezen uit 53 inzendingen, van toneelteksten die tussen 1 april 2019 en 31 december 2019 werden opgevoerd. Dit waren de genomineerden:

  • 'Hertenleer' van Anna Carlier
  • 'Immens' van Vincent van der Valk & Casper Vandeputte
  • 'Ode aan Buldegart' van Bastiaan Vandendriessche
  • 'De Poolse bruid' van Jibbe Willems 

De Toneelschrijfprijs 2020 ging naar 'Immens' van Vincent van der Valk & Casper Vandeputte. Meer weten? Kijk dan naar het filmpje over deze samenwerking, en over de andere genomineerden!

Over de Toneelschrijfprijs

De Toneelschrijfprijs - ter waarde van 10.000 euro - wil de Nederlandstalige toneelschrijfkunst en de opvoering van Nederlandstalig theater onder de aandacht brengen en stimuleren. Het prijzengeld geeft winnende auteurs de kans om hun schrijverschap verder te ontwikkelen.

De prijs is een samenwerking tussen de Taalunie, het Nederlands Letterenfonds, het Fonds Podiumkunsten en Literatuur Vlaanderen. De praktische organisatie valt om de beurt in handen van Literatuur Vlaanderen of het Nederlands Letterenfonds in samenwerking met het Fonds Podiumkunsten. Voor de Toneelschrijfprijs 2022 steekt Literatuur Vlaanderen de handen uit de mouwen.

Logo's Toneelschrijfprijs