Ruim 100 literaire professionals denken mee na over toekomst

Over Literatuur Vlaanderen 06 februari 2020

Op vrijdag 31 januari 2020 organiseerde Literatuur Vlaanderen een brainstorm over haar toekomstige beleid in De Studio, Antwerpen. Meer dan 100 mensen uit de literaire sector namen deel: auteurs, vertalers, illustratoren, leesbevorderaars, uitgevers, organisatoren, academici en beleidsmedewerkers allerhande.

Literatuur Vlaanderen gaat nu aan de slag met alle ideeën en kritische impulsen die uit de brainstorm naar voren kwamen. We leggen die input naast de actuele beleidslijnen, met de bedoeling er nog voor de zomer een krachtig en coherent meerjarenplan uit te puren voor de minister van Cultuur, als basis voor onze nieuwe beheersovereenkomst die zal lopen vanaf 2021.

Ook dat verdere denkproces onderneemt Literatuur Vlaanderen niet alleen. De komende maanden zullen we waar nodig het diepgravendere gesprek aangaan en van gedachten wisselen. Onze deur blijft openstaan: altijd welkom!

Hieronder enkele sfeerbeelden van de brainstormsessies. Meer foto's vind je op de Facebookpagina van Literatuur Vlaanderen.

Brainstorm Literatuur Vlaanderen
©

Bob Van Mol

Brainstorm Literatuur Vlaanderen
©

Bob Van Mol

De brainstorm werd in goede banen geleid door Cornelis Serveert.