Geef de toekomst van literatuur in Vlaanderen mee vorm!

Over Literatuur Vlaanderen 11 december 2019

Op vrijdag 31 januari 2020 organiseert Literatuur Vlaanderen een brainstorm over haar toekomstige beleid in De Studio, Antwerpen.

Waarom deze brainstorm?

In 2020 presenteert Literatuur Vlaanderen een nieuw meerjarenplan voor de periode 2021-2025. In de aanloop daarnaartoe willen we de sector actief betrekken. Graag horen we jullie ideeën en peilen we naar de toekomstblik van wie werkt in de Vlaamse boeken- en letterensector. Zo werken we samen aan een rijk en divers literair landschap met een ruim en inclusief boekenaanbod.

brainstorm met post-its

Wie nodigen we uit?

Ben je (strip)auteur, illustrator, vertaler? Geef je literatuur een podium of een bijzondere plek? Zet je literatuur in de markt of breng je verhalen bij lezers? Of wil je vanuit je persoonlijk engagement je steentje bijdragen? Literatuur Vlaanderen opent haar deuren en nodigt je graag uit om samen de toekomst van de literaire sector in Vlaanderen vorm te geven.

Wat staat er op het programma?

Verwacht niet een presentatie op een podium met wat gekuch tussendoor en een aarzelend opgestoken hand. We gaan samen in gesprek over de toekomst van literatuur in Vlaanderen. Nadien neemt Literatuur Vlaanderen alle input en ideeën mee als bouwstenen voor het nieuwe meerjarenplan.

Tijdens deze brainstorm legt Literatuur Vlaanderen twee grote vragen op tafel. Dat mag je best letterlijk nemen. Je schuift aan tafel met andere deelnemers en ontwikkelt in groep verschillende ideeën. Op het einde van iedere ronde brengen we alle ideeën samen. Aansluitend is er tijd om even na te kaarten bij een hartige hap.

Wanneer?

Vrijdag 31 januari 2019, 16.30u tot 19u

Waar?

De Studio (Maarschalk Gérardstraat 4, 2000 Antwerpen)

Organisatie van het programma ligt in handen van Cornelis Serveert.