Cross-overLab 2021: jouw ticket naar een ander medium

Talent ontwikkelen 25 november 2020

“Het medium is ondergeschikt aan het verhaal.” Een statement van filmmaker Hans Van Nuffel, die met ‘Replaceable’ zijn eerste stappen zette als gamescenarist, en daarover aan andere makers vertelde tijdens de cross-overpitch op TAZ#2019. Hij inspireerde onder meer scenarist Douglas Boswell om een immersieve, episodische VR-horrorgame te maken, in de stijl van David Lynch en Tim Burton.

Durf jij ook buiten de lijntjes kleuren?

Dan komt Cross-overLab 2021 als geroepen. Een creatief traject van zes maanden waarmee deAuteurs, het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) en het Filmfonds Vlaamse en Nederlandse verhalenvertellers stimuleren om zich in een andere discipline te ontwikkelen waarin zij nog niet professioneel hebben gewerkt. Ook Literatuur Vlaanderen, het Nederlands Letterfonds, deBuren, het Lira Fonds, het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en Creative Europe - Media steunen deze actie.

Intensief traject

Via workshops en masterclasses, onder begeleiding van vier cross-overcoaches, ontdek je de wereld van film, games, theater, virtual en augmented reality. “Waar het eindresultaat onderdak vindt, maakt niet uit”, vindt coach Michael De Cock, die zelf actief is als acteur, theatermaker, schrijver, vertaler en regisseur.

Door de overstap te maken naar een ander genre of medium, gun je jezelf een bredere creatieve horizon. Daarnaast kunnen andere deelnemers misschien ook iets leren van jouw metier. Aan het eind van het traject ontvangt het beste en meest veelbelovende project een geldprijs van 5.000 euro om het plan verder te ontwikkelen.