Charmeoffensief voor Franstalige lezers

In de kijker 05 maart 2020

Op 7 maart is er op de Foire du Livre de Bruxelles veel aandacht voor literatuur uit Vlaanderen. Het dagprogramma is een vervolg op het succesvolle eregastschap van vorig jaar, toen er onder de noemer ‘Flirt Flamand’ vier dagen lang doorlopend Vlaamse auteurs geprogrammeerd werden.

Vertalingen

Bij de selectie van de auteurs in het programma vertrok Literatuur Vlaanderen ook dit jaar van een lijst met recente Franse vertalingen van boeken van Vlaamse auteurs en illustratoren. Daaruit maakten we een selectie die verschillende literaire genres aan bod laat komen. Onder meer Stefan Hertmans, Tom Lanoye, Judith Vanistendael en Lieve Joris maken hun opwachting.

Covers auteurs Flirt Flamand 2020

De Nederlandstalige én Franstalige boeken van de auteurs uit het programma van Flirt Flamand 2020.

Pers

Flirt Flamand kon in 2019 op heel wat media-aandacht rekenen – ook aan Franstalige kant. Dat is heel fijn, want Flirt Flamand wil precies bruggen bouwen tussen Nederlandstalige en Franstalige Belgen die van boeken houden.

Ook dit jaar is de Franstalige pers enthousiast. Zo schrijft L’Echo over “de langverwachte Vlaamse aanwezigheid” op de Brusselse boekenbeurs en wijdt Le Soir een volledige pagina aan het Vlaamse programma, met als speelse kop ‘Pour un flirt avec toi…’. In La Libre Belgique verscheen dan weer een interview met Els Aerts, coördinator van het project bij Literatuur Vlaanderen.

Praktisch

Wanneer?

  • Foire du Livre de Bruxelles van donderdag 5 tot en met zondag 8 maart, telkens van 10u tot 19u (vrijdag tot 22u)
  • Flirt Flamand zaterdag 7 maart van 11u tot 18u

Waar?

  • Tour & Taxis, Havenlaan 86C, 1000 Brussel

Tickets?

  • Download je gratis ticket op flb.be.

Meer info?