16 Vlaamse auteurs naar (buitenlandse) residentieplek in 2021

Talent ontwikkelen 16 september 2020

In 2021 krijgen opnieuw heel wat auteurs de kans om een tijdje in een binnen- of buitenlandse residentie te werken. Negen auteurs zullen een verblijf opnemen in het buitenland. Zeven auteurs zullen in het Lijsternest in Ingooigem verblijven.

Het Lijsternest

Het Lijsternest

©

Passa Porta

Geselecteerde auteurs

Deze auteurs verblijven volgend jaar op een buitenlandse residentieplek:

Deze auteurs werken volgend jaar een tijdje in het Lijsternest: Seppe Decubber, Fairuz Ghammam, Marc Peirs, Hannah Roels, Bart Van der Straeten, Lies Van Gasse en Dieter Vandenbroucke.

De selectie werd gemaakt door juryleden Alyssa Saro, Piet Joostens, Neske Beks en Fatinha Ramos, en gevalideerd door Literatuur Vlaanderen en de betrokken residentieplekken en partners. De selectie voor een residentie in de Jan Van Eyck Academie gebeurde samen met partners Erik Lindner (Jan Van Eyck Academie) en Willem Bongers-Dek (deBuren).

Residenties?

Een verblijf op een residentieplek biedt auteurs de tijd en ruimte om een boek in alle rust af te maken. Behalve een inspirerende werkplek bieden deze residenties meestal ook heel wat onvergetelijke ervaringen en kansen om auteurs van over de hele wereld te ontmoeten. De residentiewerking is een samenwerking tussen het internationaal literatuurhuis Passa Porta en Literatuur Vlaanderen.

Alle verblijfplaatsen voldoen aan de kwaliteiten die Passa Porta samen met Literatuur Vlaanderen optekende in het Charter voor een kwaliteitsvolle residentie.