Wie komt?

Literatuur Vlaanderen ontvangt elke maand twee tot vier literair vertalers uit het Nederlands in het Vertalershuis. Hier kun je zien wie wanneer al een plek reserveerde. Wil je een afspraak maken met een van de vertalers, of wil je hen uitnodigen voor een evenement of een lezing? Neem dan zeker contact met ons op!

Nu in het Vertalershuis

Oana Marin studeerde Roemeense en Franse Taal- en Letterkunde in Boekarest. Ze vertaalde al werk van Hanny Michaelis en Dimitri Verhulst uit het Nederlands in het Roemeens. Tijdens haar verblijf in het Vertalershuis gedurende de volledige maanden juni en juli zal ze werken aan haar vertaling van ‘Vele hemels boven de zevende’ van Griet Op de Beeck voor uitgeverij Casa Cărții de Știință.

Irina Anton behaalde in 2008 een bachelor in Spaanse en Nederlandse Taal- en Letterkunde in Boekarest. Later volgde ze een master in Nederlandse cultuur aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ze vertaalde al werk van Tonke Dragt, Annet Schaap en Ilja Leonard Pfeijffer in het Roemeens. Tijdens haar verblijf in het Vertalershuis in de tweede helft van juni zal ze werken aan haar vertaling van ‘Grand Hotel Europa’ van Ilja Leonard Pfeijffer voor Nemira Pubishing House.

Romana Perečinec vertaalt al vijftien jaar fictie, non-fictie en poëzie in het Kroatisch, waaronder werk van Hugo Claus, Stefan Hertmans, Geert Mak, Cees Nooteboom, Peter Terrin en Tom Van de Voorde. Recent verscheen haar vertaling van ‘Vertel het iemand’ van Rachida Lamrabet. Tijdens haar verblijf in het Vertalershuis in de eerste helft van juli zal ze werken aan haar vertaling van ‘De opgang’ van Stefan Hertmans voor uitgeverij Fraktura.

Jihie Moon is docent literatuur aan de Hankuk University of Foreign Studies in Seoul, Zuid-Korea. Als beginnend literair vertaalster in het Koreaans vertaalde ze al ‘Uit het leven van een hond’ van Sander Kollaard. Tijdens haar verblijf in het Vertalershuis in de tweede week van juli zal ze werken aan haar vertaling van 'Het Journaal van Hendrik Hamel' van Hendrik Hamel voor Book21 Co.

Binnenkort in het Vertalershuis