Subsidies voor online lezingen

Ook online lezingen kunnen georganiseerd worden met steun van Literatuur Vlaanderen. Literatuur Vlaanderen draagt 100 euro bij aan het auteurshonorarium en zorgt bovendien voor de financiële afhandeling door de auteur rechtstreeks uit te betalen en de factuur aan de organisatie te bezorgen. 

Promotiebeeld schrijvers auteurslezingen.be
©

Andy Huysmans

Wanneer komt een online lezing in aanmerking voor subsidie?

  • De lezing wordt gegeven in opdracht van een specifieke organisator.
  • De lezing wordt gegeven voor een select publiek.
  • Het publiek volgt de lezing via een live streaming, of de auteur neemt op voorhand een persoonlijke video op voor het publiek.
  • Ook de andere criteria uit het reglement voor gesubsidieerde lezingen blijven van kracht voor online lezingen. 

Hoe kun je de subsidie aanvragen?

  • De subsidie wordt zoals gebruikelijk door de organisator aangevraagd via www.auteurslezingen.be
  • Je kan eenvoudig aanvinken dat het om een online lezing gaat.
  • In het veldje ‘praktische afspraken’ worden de extra afspraken over de online lezing opgenomen. Denk aan eventuele opnames, het platform waarop de lezing plaatsvindt, enzovoort. 

Hoe vind je een auteur die online lezingen wil geven?

Veel auteurs, illustratoren, (slam)dichters en vertalers hebben al ervaring met (een van) deze mogelijkheden of zijn graag bereid om hun lezingen om te vormen naar een digitale ontmoeting. Aarzel dus niet om contact op te nemen met een auteur om de mogelijkheden te bespreken. Je kunt de contactgegevens van auteurs terugvinden via hun profiel op de auteurslijst, of door ze op te vragen via info@auteurslezingen.be

Voorlopig komt er geen aparte lijst op www.auteurslezingen.be met auteurs die online lezingen geven. In zo’n lijst gaat er veel nuance verloren. Overleg dus altijd over de mogelijkheden. Team auteurslezingen helpt graag bij het nadenken over de verschillende opties als dat nodig is.