Coronaschade? Vraag je compensatie aan!

Coronavirus 29 juli 2020

De deadline voor het aanvragen van de compensatie is intussen verstreken. 

Al meer dan 130 auteurs, vertalers en illustratoren dienden een aanvraag in om compensatie te krijgen voor de financiële schade die ze leden als gevolg van de coronacrisis. Wie nog geen aanvraag indiende heeft daarvoor nog tot en met 31 augustus de tijd.

Coronacompensatie

Literatuur Vlaanderen krijgt 1,3 miljoen euro uit het noodfonds voor de compensatie van de coronaschade. Een gedeelte moet verloren auteursrechten (of royalty’s) compenseren, het andere deel afgelaste auteurslezingen. Literatuur Vlaanderen engageert zich om deze bijzonder relevante compensatie op een correcte manier te verdelen. De compensatie zal helaas nooit het volledige verlies kunnen dekken, maar is bedoeld als een gedeeltelijke tegemoetkoming.

Brede oproep

Literatuur Vlaanderen neemt voor deze regeling de loketfunctie op zich om de middelen op een correcte manier te verdelen onder alle auteurs, illustratoren en vertalers die voldoen aan de voorwaarden.

Of iemand al eerder subsidie aanvroeg of kreeg bij Literatuur Vlaanderen is daarbij onbelangrijk.

Online aanvragen

De aanvraagprocedure is eenvoudig en verloopt volledig online. Op deze pagina lees je alles over de voorwaarden om in aanmerking te komen en over de aanvraagprocedure. Je vindt er ook het antwoord op veelgestelde vragen.