Coronacompensatie voor auteurs, illustratoren en vertalers

De deadline voor het aanvragen van de compensatie is intussen verstreken. 

Literatuur Vlaanderen krijgt 1,3 miljoen euro uit het noodfonds voor de compensatie van de coronaschade. Een gedeelte moet verloren auteursrechten (of royalty’s) compenseren, het andere deel afgelaste auteurslezingen. Literatuur Vlaanderen engageert zich om deze bijzonder relevante compensatie op een correcte manier te verdelen. De compensatie zal helaas nooit het volledige verlies kunnen dekken, maar is bedoeld als een gedeeltelijke tegemoetkoming.

Wanneer ontvang ik de compensatie?

De deadline voor het aanvragen van compensatie is verstreken. In totaal vroegen 440 auteurs een compensatie aan. Het team van Literatuur Vlaanderen gaat aan de slag met alle aanvragen. We controleren de opgeladen bewijsdocumenten en berekenen het compensatiebedrag per auteur. Wanneer we meer informatie nodig hebben, nemen we nog contact met je op. Van zodra dat kan, brengen we alle aanvragers op de hoogte van het bedrag dat uitbetaald zal worden. 

Vragen?

Nee, de deadline voor het aanvragen van de coronacompensatie was 7 september 2020 en is dus intussen verstreken.

Op dit moment controleert Literatuur Vlaanderen alle aanvragen en wordt het compensatiebedrag per auteur berekend. Van zodra dat kan, brengen we alle aanvragers op de hoogte van het bedrag dat uitbetaald zal worden.